billiga löpband på nätet

Promenadband

Alla gillar att promenera ibland och det kan vara att man ger sig ut på stan och går runt för att titta på olika saker. Vissa människor tränar också för att hålla sig i form och så finns det människor som inte gillar att röra på sig överhuvudtaget, men det är en stor risk för hälsan. Alla kan börja träna på ett sätt som passar de flesta typer av människor och det är att skaffa sig ett promenadband (Gåband). Det som är bra är att du kan träna hemma året om utan att bry dig om dåligt väder och du kommer i form utan att behöva gå ut. Det bästa är att du kan träna framför din tv eller när du till exempel lyssnar på din favoritmusik.


Ett promenadband kallas också för gåband och är egentligen samma sak. Blanda inte ihop ett promenadband med ett löpband eftersom det är gjort för att springa på och är vanligtvis också mycket starkare uppbyggt. I grunden så skall man tänka precis på samma saker och det är jätteviktigt för att träningen skall bli riktigt bra. Storleken har betydelse på gåytan, men inte lika mycket som på ett löpband och det beror på att man springer på ett löpband och tar större kliv. Det är alltså viktigt att gåbandet har en längd och bredd som är komfortabel och det får du när du kan göra dina naturliga rörelser. Tänk på att ju större hastighet som du tränar på, desto större kliv tar du och detta gäller också när du ändrar lutningen. Du tar helt enkelt större kliv när det blir uppförsbacke.
 Köp billigt löpband online

Uppbyggnaden och olika hastigheter på motorn är vanligt så därför så måste du se till att den är robust uppbyggd och det beror främst på din egen vikt. Ju tyngre du är desto starkare maskin måste du köpa. En annan viktig sak är då hastigheten och det har med motorn att göra, hur snabbt som den kan gå. En maskin som har en hastighet som motsvarar din hastighet när du går som hela tiden är max är inget bra. Motorn kommer då att låta mycket och även lätt brännas ut, så du bör välja då en annan modell som har en högre maxhastighet. Det går inte att säga vilken modeller eller märke som är bäst, utan bara håll dig borta från lågprisvaruhusen så är det en bra början. Ett tips är att köpa hos en sportaffär på internet då det blir billigare och ger dig även fler modeller att välja mellan.


Extra funktioner eller inte är frågan och skillnader som till exempel funktioner som träningsprogram som är inprogrammerande kan vara till riktig bra hjälp. Vissa modeller har även pulsmätare med pulsträning, vilket anpassar din puls hela tiden till träningspasset vilket ger dig den bästa träningen som är möjlig. Det är i första hand uppbyggnaden som är viktig och om du skall ha allt extra är upp till dig, men det är så klart hjälpbart i många syften.

Lycka till med ditt löpband och kom igång med en träning som ger riktig bra effekt på att bränna fett och samtidigt ge dig en bra kondition.

Köp löpband online

Läs mer om löpträning